Maridatges Gourmet

Creació i elaboració de les receptes: CETT

Ou poché, crema de carbassa i caviar de tòfona

OUPOCHE

Formatge fresc, figues confitades i coca de vidre

formatge_fresc_figues_coca_vidre

Receptes Gourmet

Creades per a Catalonia Gourmet pel nostre xef lleidatà Albert Marimon, Cuiner de l’any del Fòrum Gastronòmic Girona 2013. Xef per vocació, combina els productes catalans amb una elegant senzillesa i sensibilitat. Al capdavant del restaurant La Cava (Consulta el seu blog aquí), a Tàrrega, fa de la cuina d’autor un art irresistible. No calen més paraules. Deixem que parlin els nostres sentits.

Fricassé de porc

Arròs fred del delta amb trencadís de teules

Bacallà fumat amb olivada

Gelea de bacó amb caviar de tòfona

All i Oli

Fals arròs d'ovella negra

Topina reserva

Hamburgesa crua amb romesco

Pa de fetge

Iogurt de pol·len

Sal i pebre

Tàrtar de llonganissa de vic

Territori, Gastronomia i Diversitat

La diversitat natural, la història, el treball de la seva gent, han creat a Catalunya un mosaic gastronòmic excepcionalment divers. La seva geografia presenta acusats contrastos, des dels cims i les valls pirinenques, passant pels relleus suaus i els boscos de la Depressió Central, les serralades litorals o les planes de Ponent, fins les extenses platges en la costa meridional, o els penya-segats i petites badies de la costa nord. Pertanyent a l’àmbit geogràfic i cultural sud-europeu, la nostra alimentació ha estat basada tradicionalment en els conreus típicament mediterranis, com els cereals, la vinya i l’olivera, sense oblidar les hortalisses, les fruites, els productes procedents de la pesca, el bosc, o la cria d’animals, com els lactis o el porc, l’aprofitament del qual ha estat total com succeeix a tot el Mediterrani cristià.

En el decurs de la història han tingut lloc una gran quantitat de contactes amb altres pobles que invariablement enriquiren el rebost català: les colònies gregues o la romanització a l’Antiguitat, l’aportació dels àrabs, el comerç medieval amb l’Orient, o l’arribada dels productes americans, que va aportar una sèrie de comestibles indispensables, com la patata, el tomàquet, el pebrot, el cacau o el gall dindi.

L’entrellat entre natura i història esclata en una miríada de gastronomies locals. En cada petit indret, la interacció canviant de la gent amb l’entorn ha donat lloc a un gran nombre de tradicions productives: olis d’oliva, vins, embotits, una gran varietat de pans i rebosteria, conserves de peix o formatges. I sobretot, a unes pràctiques, uns gustos, unes sintaxis culinàries que transmeten la singularitat cultural de cada comunitat. La natura, els productes, la cultura culinària d’un territori transmeten l’essència de la seva particularitat, perquè són únics; constitueixen un paisatge cultural propi i un patrimoni col·lectiu que esdevé una font de riquesa, perquè crea les condicions per a l’elaboració de productes d’alta qualitat, creatius i innovadors, i constitueix un important instrument de desenvolupament territorial i un element clau per a la creació d’entorns turístics captivadors i sostenibles.

Vols estar al dia de les nostres activitats?

<

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )