Clúster

Un clúster és un grup d’empreses i institucions del mateix sector que comparteixen reptes estratègics.

El Clúster és col·laboració, és aprofitament de sinèrgies, és treball en xarxa. Els principals protagonistes dels clústers són els empresaris, en formen la base i en parlen en clau d’estratègia competitiva.

 El producte gourmet és aquell que aconsegueix un posicionament diferencial en el mercat i això el permet fixar un preu significatiu. La seva diferenciació pot venir donada per diferents atributs: una qualitat superior,  una exclusivitat del canal de venda, un packaging sofisticat i diferencial, una història única (origen, persona, territori…)

El Clúster Gourmet de Catalunya actua a nivell local, nacional i internacional.

Els nostres valors

Tradició

Artesania

Terrirotri

Qualitat

Innovació

Exclusivitat

Els objectius

Promoure la competitivitat del producte català d’alta gamma

Amb el recolzament de l’agència de la Generalitat de Catalunya per a la competitivitat de l’empresa (ACC10), el Clúster Gourmet de Catalunya té l’objectiu principal de promoure i contribuir a la competitivitat del sector de l’alimentació gourmet català d’alta gamma.

Aquest objectiu s’aconsegueix creant una imatge conjunta de qualitat dels productes gourmet, incrementant el grau de internacionalització de les seves empreses, innovant en valor per el client gourmet i creant nous canals directes amb els clients així com captant nous consumidors.

La estratègia

Implementació de projectes transformadors
per a les empreses del sector

Les línies principals de treball són la promoció conjunta dels productes tant als mercats locals com internacionals (corners CATALONIA GOURMET a les principals cadenes i botigues retail delikatessen, fires locals i internacionals, punts de trànsit de turisme a Catalunya) així com la identificació i desenvolupament d’altres sinèrgies conjuntes (distribució, xarxa comercial, innovació conjunta; exportació compartida, formació, coneixement de mercat, etc.)

Què és un clúster i per què formar-ne part:

Documents Catalonia Gourmet

Col·laboradors

“El Clúster Gourmet de Catalunya col·labora amb el Saló HISPACK per a adreçar les necessitats del sector gourmet en packaging premium”

Vols estar al dia de les nostres activitats?

<

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )