Agenda

Agenda d'activitats 2018

  • 13 de Desembre de 9:45h a 13h: VI Jornada de canvi estratègic en Clústers. Et recomanem aquesta excel·lent oportunitat per a reflexionar en la teva estratègia empresarial. Amb la participació del professor José Luis Nueno, i la presentació de 3 casos d’empreses de diferents sectors (entre ells empresa d’alimentació FRIT RAVICH) que han sabut transformar-se per seguir sent competitives en un marc global tan canviant com l’actual. Lloc: IESE Business School (Av. Pearson 21, Barcelona). Detalls i inscripció gratuïta: goo.gl/BFVY9j.

Activitats realitzades

  • 13 de Novembre de 15:30h a 18:30h: Sessió d’Estratègia ACCIÓ/IESE. El cas de CARINSA (aromes per alimentació). L’objectiu de la sessió és analitzar el seu model de negoci valorant les diferents alternatives estratègiques. CARINSA ha esdevingut líder en la creació, producció i comercialització d’aromes per a alimentació humana i animal. Detalls i inscripció gratuïta: https://bit.ly/2Og8bW5(Places limitades a socis clústers catalans). 

 

  • 25 d’Octubre a les 11h: Presentació final de l’estudi del consumidor digital en el sector de l’alimentació i les begudes”. Vine a conèixer els reptes i les oportunitats per la teva estratègia digital + networking intersectorial. Organitzen els Clústers d’alimentació catalans. Lloc: Sala Cibernàrium (C/ Roc Boronat, 117  de Barcelona). Socis Clúster Gourmet sense cost. Empreses no associades: 150€+IVA. Detalls programa aquí: goo.gl/oEeu5H

 

  • 21 d’Octubre de 10h a 14h: 2a Mostra de Productes Gourmet al Priorat amb Clos Figueras. Degustació i venda de productes gourmet. Entrada lliuregoo.gl/qP87NK

 

  • 17 d’Octubre: IV Nit del Gourmet Català al Palau de Pedralbes de Barcelona. Presentació de les propostes més gourmet de CATALONIA GOURMET. Recordem com va anar l’any passat en aquest link: goo.gl/xMjwUp

 

  • 5 de Juliol de 10h a 13h: Vols certificar-te amb la IFS/BRC per a l’exportació? Coneixes el que et pot oferir l’Institut Català de Finances? No t’ho perdis si vols vendre arreu: Certificació IFS (França i Alemanya) i BRC (UK). Breu introducció (què són, com obtenir-les, perquè les necessites). Ponent: Carlos de Pablos, Responsable de Departament de Gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentaria de MERIEUX (SILLIKER). Confirmació assistència via: info@cataloniagourmet.cat Lloc: VINS&CO CATALONIA GOURMET (C/Aribau 177, Barcelona). Socis Clúster Gourmet sense cost. Empreses no associades: 50€+IVA. Detalls programa: goo.gl/p1XEqR

 

  • 19 de Juny de 10h a 13:30h: Assemblea General Ordinària del Clúster Gourmet de Catalunya. Lloc: Hotel ALIMARA CETT Barcelona. Com arribar: https://goo.gl/maps/sxSMQJUDw512

 

  • 9 de Maig de 17h-18:30h a HISPACK: Tendències del packaging alimentari: com posicionar un producte al lineal amb èxit. Participarà la nostra sòcia, Mònica Navarro de DELICIOUS & SONS (www.deliciousandsons.com) explicant el procès de creació de la seva marca. Lloc: User Experience Speaker Corner de Hispack al Pavelló 2 de Gran Via. Detalls programa: bit.ly/2HXmtJR

 

  • 16-19 d’Abril ALIMENTARIA BARCELONA 2018. Per quarta edició, el Clúster Gourmet de Catalunya CATALONIA GOURMET està a ALIMENTARIA amb 40 marques de referència del sector que conformen EL REBOST DE CATALUNYA i una proposta de maridatges, showcooking i xerrada sectorial que posicionen CATALONIA GOURMET com a un dels referents del sector gourmet.

 

 

 

  • 16 d’Abril de 14h15 a 15h45 a ALIMENTARIA: “El consumidor digital lidera el canvi digital en el sector de l’alimentació i begudes”. Sessió organitzada per 5 clústers d’alimentació del Programa Catalunya Clústers. Lloc: Sala Agora HUB INTERNACIONAl. Inscripcions: goo.gl/eaZBhy

 

  • 16 d’Abril de 17h45 a 18h30 a ALIMENTARIA: Showcooking de CATALONIA GOURMET “Un viatge al sentit de la terra”. De la mà del cuiner Alain Guiard al Catalonia Food & Gastronomy Hub Pabelló 3, Nivel 0, Stand A 199. El “Catalonia Food & Gastronomy Hub” de PRODECA és un punt de trobada per a importadors i productors on descobrir el potencial agroalimentari i gastronòmic de Catalunya en un espai de degustació, cuina en directa que recorreran les diferents categories dels productes catalans).

 

  • 6 d’Abril de 11h a 13h: Reunió prèvia a ALIMENTARIA només per a Socis. Comentarem els detalls del nostre espai a ALIMENTARIA fent networking/intercanviant oportunitats entre socis. Ens acompanyarà el Jan, expert en Internacionalització, que compartirà amb nosaltres el com aprofitar al màxim la fira. Lloc: VINS&CO CATALONIA GOURMET (C/Aribau 177, Barcelona).

 

  • 5 d’Abril de 10h a 13h: Sessió de treball de canvi estratègic amb l’IESE: El cas d’Embotits Salgot. Vine a descobrir com una empresa tradicional del sector de l’alimentació ha apostat per la diferenciació i la innovació a través de l’orientació a productes prèmium, sans i de menor impacte ambiental. Estàs interessat en saber com es podria aplicar el canvi estratègic a la teva empresa? Inscripcions en aquest link: goo.gl/khr12f

 

  • 2 de Març de 9:30h-14h: Participa activament en la digitalització de les teves vendes. Com a seguiment de la sessió en  TRANSFORMACIÓ DIGITAL, et convidem a treballar els teus reptes de venda on-line i co-creació amb clients en una sessió guiada i dinàmica generant un document amb sol·lucions per a la teva empresa. Lloc: VINS&CO CATALONIA GOURMET (C/Aribau 177, Barcelona). Activitat oberta a socis i no-socis de CATALONIA GOURMET. Gratuït per a socis del Clúster Gourmet i 121€ (IVA inclòs) per a no socis **import que es descomptaria de la quota en cas d’adhesió**. Pagament via: ES23 0081 0162 1800 0121 6824. Inscripcions en aquest link: https://goo.gl/forms/709CUl2EvRr2bhz52

 

  • 28 de Febrer de 9:30h-13h (Barcelona) “Creació d’un packaging amb impacte”: L’agència AKTIVA DESIGN (www.aktiva.es) ens guiarà en el procés de creació, disseny de marca i la seva aplicació al packaging per a crear impacte al consumidor. Sessió inspiracional i amb exemples pràctics organitzada per Beauty Clúster Barcelona en col·laboració amb Clúster Gourmet i Clúster INNOVI. Exclusiva i gratuïta per a socis dels 3 clústers. Link al programa i inscripió: link

 

  • 16 de Febrer de 10h-12:30h: Presentació del Pla d’Activitats Clúster Gourmet 2018 + Xerrada sobre la Transformació digital al sector alimentació i creixement empresarial amb Javier Batanero, Expert en Transformació Digital i Innovació i Director del Master Digital de ESIC. Lloc: Showroom de VINS&CO CATALONIA GOURMET (C/Aribau 177, Barcelona). Detalls del programa i link a inscripció gratuïta a: https://goo.gl/forms/SDdJW3TyX475FBVB2

 

  • 14 de Desembre de 10:30h-13:30h: Canvi Estratègic en Clústers a IESE (Barcelona). Inclou xerrada magistral de José Luis Nueno sobre Canvi Estratègic i la presentació de 3 casos empresarials de canvi estratègic en el marc de Clústers, entre ells EUROPASTRY. Gratuïta prèvia inscripció via: IESE CLUSTERS.

 

  • 16 d’Octubre: III Nit del Gourmet Català al Palau de Pedralbes de Barcelona. Presentació de les propostes més gourmet de CATALONIA GOURMET. Ja en tenim ganes i recordem com va anar l’any passat en aquest link: goo.gl/uCsvEz

 

  • Fins el 21 de Juliol de 10h-14h (60 hores). Programa de Desenvolupament de Negoci Gourmet amb la Universitat de Vic dissenyat conjuntament entre el Departament d’Empresa i Comunicació de la Universitat de Vic i el Clúster Gourmet de Catalunya a mida per a les empreses del sector gourmet. Detalls del programa: goo.gl/1ZmP1z
  • 28 de Juny de 10h-14h: Jornada “Food Design: Dissenyant noves i millors experiències gastronòmiques”. Jornada interclústers de CATALONIA GOURMET www.cataloniagourmet.cat, Clúster de Nutrició i Salut AINS www.ainscluster.cat, CLUSTER FOOD SERVICE www.clusterfoodservice.org, INNOVI www.innovi.cat i el Clúster Disseny BCD www.bcd.es. Si vols saber com el disseny pot impulsar el teu negoci, mitjançant la innovació tecnològica, el disseny d’aliments (food design), la comunicació i el packaging, o el disseny de noves experiències gastronòmiques. Amb la participació del soci de CATALONIA GOURMET, AIGUA DE SANT ANIOL www.santaniol.com. Sessió gratuïta per als socis del Clúster Gourmet. Detalls del programa i inscripcions: goo.gl/3McYTJ
  • 27 de Maig: de 10h a 15h JEAN LEON i la Fira dels productes gourmet de CATALONIA GOURMET a Torrelavit. Obert al públic. Aforament limitat! S’ha de reservar prèviament. Aquí trobaràs tota la informació: bit.ly/GourmetJL_cat
  • 25 de Maig: Sessió Cuina CATALONIA GOURMET MARKET. El xef Sergi de Meià prepararà les propostes per al nou CATALONIA GOURMET MARKET. De 10h-13h al CETT (Escola Hoteleria i Gastronomía)Sessió gratuïta exclusiva per a socis.
  • 31 de Març a les 10h a Barcelona: Interclúster GOURMET i NUTRICIÓ I SALUT: Estàs alienat amb les tendències en Nutrició i Salut? Vols incorporar el factor saludable al teu producte i no saps com? Vina i ho treballarem amb els experts. Coorganitsen Clúster de Nutrició i Salut AINS www.ainscluster.cat i Clúster Gourmet www.cataloniagourmet.cat. Sessió gratuïta. Inscripcions a: gerent@cataloniagourmet.cat
  • 14 de Març: Assemblea General Ordinària del Clúster Gourmet de Catalunya, de 10h-12h a Barcelona
  • 6-7 de Març:  Curs de Seguretat Alimentària – Anàlisi de perills i punts de control crític i norma ISO 22000. Organitzat per Clúster Packaging en col·laboració amb AENOR. Les empreses del sector alimentari han de disposar dels sistemes necessaris per identificar i controlar els perills que puguin afectar negativament la seguretat dels aliments. L’Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític (APPCC) és una eina per avaluar perills i establir sistemes de control centrats en la prevenció. Pot aplicar-se en tota la cadena alimentària, des del productor primari fins al consumidor final. Durada del curs: 2 dies – 14 hores.Limitació 20 places. Detalls i inscripcions: http://www.packagingcluster.com/agenda/curs-de-seguretat-alimentaria-analisi-de-perills-i-punts-de-control-critic-i-norma-iso-22000/. Cost per a socis Clúster Gourmet: 182€+IVA
  • 19 de Gener: VI Immersió Estratègica Clúster Gourmet de Catalunya. Coneix el que està passant al sector gourmet: CAPRABO, Mercats Internacionals, Màrqueting Digital… i fes networking amb la resta d’agents del sector amb qui poder identificar reptes compartits i estructurar projectes per a donar-hi resposta. Detalls programa goo.gl/MvQYGv i link inscripcions https://goo.gl/forms/Zp9ggFdGxgAWim6I2 . Data límit inscripció: 17 de Gener
  • 24 d’ Octubre: Visita a Catalunya de  compradors de productes gourmet de Mèxic, Corea del Sud i Polònia en col·laboració amb ACC10. Consulta aquí la convocatòria amb els detalls i el qüestionari d’inscripció. 

    Nova data límit inscripció: 25 de Juliol

  • 3 d’Octubre: II Nit del Gourmet Català al Palau de Pedralbes de Barcelona. Presentació de les propostes més gourmet de CATALONIA GOURMET.

    Veure resum de la II Nit del Gourmet Català del 3 d’Octubre de 2016 al Palau de Pedralbes de Barcelona (afegir link a la notícia de la II Nit Gourmet)

  • 14 de Juliol: Jornada Innovació i ús sostenible de l’aigua en el sector agroalimentari, co-organitzada amb el Catalan Water Partnership, el clúster de l’aigua de Catalunya. Explicació mitjançant casos d’èxit en empreses del sector agroalimentari aquelles noves tecnologies, tendències i bones pràctiques que estan aplicant empreses líders del sector agroalimentari per optimitzar la gestió del cicle de l’aigua. Programa aquí. Gratuïta prèvia inscripció (places limitades) en aquest enllaç.

  • 6 de juliol: Sessió gratuïta de presentació de “Casos Innovació Socis Clúster Gourmet” de la mà de Xavier Ferràs (UVic), qui farà un anàlisis in situ del teu cas concret. Oberta a tots els socis. Confirmació interès a gerent@cataloniagourmet.cat

  • 30 de juny: Realització estudi hàbits i tendències consum gourmet (estudi on-line personalitzat per a cada marca)  
    Data inscripció màxima: 30 de juny. A càrrec de  SMART FOOD INNOVATION.
  • 25 de Maig: Jornada informativa PARTICIPACIÓ A FERIA DE ALIMENTOS CUBA, 5-7 Juliol del 2016 organitzada per Fira de Barcelona.
    Més detalls: gerent@cataloniagourmet.cat

  • 25 Abril 15h-17h, Sala Agora HUB INTERNACIONAL Fira ALIMENTARIA: Innovació Alimentària en Clústers. Organitza CLUSTER GOURMET conjuntament amb els altres 5 Clústers Alimentaris del Programa Catalunya Clústers. Una sessió amb diferents temàtiques sobre tendències i innovació que s’estan treballant en l’àmbit d’aquests clústers. Inclou xerrada de Jordi Mas (MAS GOURMETS, Soci del Clúster Gourmet) en “Retail innovador alimentació”
    Sessió gratuïta. Més detalls i inscripcions: consulta aquí
  • 25- 28 d’Abril a Barcelona, Pavelló 2 Estand nºF-106 (Lands of Spain); Catalonia Gourmet a la Fira ALIMENTARIA 2016: Les marques de CATALONIA GOURMET presentaran els seus productes més gourmet i els maridaran entre ells per a oferir al visitant un viatge al Rebost de Catalunya i als Sentits de la Terra”…Us hi esperem…
  • 7 d’Abril: Jornada innovació entre socis del Clúster Gourmet de Catalunya amb Xavier Ferràs. Veure activitat (PDF)
  • 16 de Febrer: Assemblea General de Socis de 10h a 13h. Lloc: PRODECA, Gran Via de les Corts Catalanes, 620, pral. 08007 Barcelona. Només per a socis.
  • 28 de Gener: Curs de principals certificacions per al Packaging alimentari. Veure activitat
  • 26 de Gener i 3 de Febrer de 10h a 12h: Finançament: Eines alternatives al sistema bancari. Veure activitat

“CORNER CATALONIA GOURMET”:
Venda conjunta de productes a punts de trànsit de turistes i retail no tradicional (botigues de vins&caves; fruiteries selectes, botigues de roba, de decoració, “concept” stores, etc.)

Rutes gastronòmiques:
Apropem els turistes als productes, al territori i a la tradició dels nostres elaboradors oferint rutes per el territori enogastronòmic del nostre país.

Vols estar al dia de les nostres activitats?

<

I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )