Aquest proper diumenge 19 de gener arriba a Barcelona la gala d’entrega dels XII Premis Gaudí, organitzada per l’Acadèmia del Cinema Català. En aquesta gran Festa del Cinema Català, l’Acadèmia posa de manifest el potencial de la indústria cinematogràfica catalana i el talent creatiu dels seus professionals, però ara que ja s’ha superat la barrera dels 10 anys, l’entitat ha volgut ampliar la seva mirada més enllà del cinema i convertir la seva gala anual en un aparador d’altres formes de producció cultural del territori apostant també per la gastronomia de proximitat.

Per aquest motiu l’Acadèmia acull la participació de col·laboradors gastronòmics que combinen tradició i esperit innovador, amb una base de matèria primera d’altíssima qualitat.

En línia amb l’acord signat l’any passat amb PRODECA – Promotora d’Exportacions Agroalimentàries Catalanes-, enguany entra als Premis Gaudí la Federació Catalana DOP- IGP, representant més de 265 elaboradors i més de 20.000 agricultors i ramaders catalans i oferint als convidats originals propostes que combinen els diversos aliments amb la distinció/protecció d’origen.

El Clúster Gourmet de Catalunya havia de formar part d’un esdeveniment com aquest, i per això tenim cinc socis que estaran presents. Les empreses en qüestió són: Blai Peris amb la seva gamma de productes ecològics sota el segell de la CCPAE, les salsitxes i hamburgueses gourmet de Leo Boeck, les postres que fusionen tradició i innovació com són els Torrons Vicens, la proposta fruital d’Snackíssimo i els vins de Jean Leon.