Del 24 al 26 de gener, Catalunya tornarà a acollir el Trufforum, l’esdeveniment de referència del sector de la tòfona negra a nivell internacional, impulsat per l’European Mycological Institute (EMI). Aquest congrés té per objectiu promoure l’ús responsable de la tòfona a les cuines domèstiques i professionals.

Per aquest motiu durant tres jornades consecutives el Trufforum Vic 2020 oferirà diversos espais i escenaris on s’explicaran les virtuts d’un producte excels i de gran valor, no només des de l’àmbit gastronòmic sinó també des de la perspectiva del desenvolupament territorial.

El Congrés Internacional de la Tòfona convocarà experts de prestigi contrastat que es reuniran per reflexionar entorn d’un producte que encara requereix molta pedagogia. La incidència de la globalització i el canvi climàtic en la producció de la tòfona serà l’eix vertebrador de les seves ponències.

El programa d’activitats de l’esdeveniment és molt ampli i divers. En destaca el Mercat de la Tòfona, on es podrà comprar Tuber melanosporum d’alta qualitat, els tallers divulgatius de la tòfona a càrrec de reconeguts xefs i el Market Trufforum, amb una selecció d’empreses de productes i experiències relacionades amb la tòfona.

El Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires serà el colofó de la tercera edició del Trufforum, la segona consecutiva que s’organitza a la ciutat de Vic, que en el punt àlgid de la temporada es convertirà en la capital internacional de la tòfona.

Destaquem el taller d’innovació per a elaboradors de productes trufats. Aquí trobareu el link d’inscripció:

https://inscritum.com/detall/OC9WaWNmaXJlcw==/MjkyLzg=

I en aquest altre link trobareu tota la informació:

http://www.cataloniagourmet.cat/wp-content/uploads/2020/01/PROGRAMA_TRUFFORUM_VIC_2020.pdf