Aquest matí a la Sala d’actes d’ACCIÓ ha tingut lloc la presentació oficial de la plataforma Clústers Challenge. Els clústers d’alimentació Foodservice, Food & Nutrition, INNOVI, Packaging i Catalonia Gourmet, ens hem unit per crear un espai digital d’innovació que serveixi per a seguir desenvolupant el negoci a través de la co-creació entre els diferents associats i agents externs.

L’acte l’ha obert Pere Condom, Director del programa CATALUNYA EMPRÈN, qui ens ha parlat de la seva experiència i ha aportat els seus coneixements en referència a la innovació a través de la col·laboració. A continuació, Anna Busquets de DIMe Network ha explicat als assistens en què consisteix la plataforma inter-clústers i quins són els objectius principals. La idea bàsica de la plataforma és el foment de la innovació i la co-creació per a generar projectes que donin resposta a les tendències del sector de l’alimentació. S’hi trobarà un espai per a identificar possibles vies de finançament d’aquests projectes.

Fomentar el networking entre persones clau d’empreses i resta d’agents del sector de l’alimentació és també molt important. Tal com ens han demostrat dues empreses del sector, hi ha molts reptes a resoldre que podem superar si treballem a través d’aquest nou entorn digital. La plataforma Clústers Challenge representa un avanç necessari en termes de cooperació i innovació, i ja la tenim aquí!

Tota la informació la trobaràs a www.clusterschallenge.com.