La 12a edició del Tast per parelles de Vila Viniteca celebrat el passat 24 de març a Madrid va premiar a Àlex Peris i Joan Munné amb 40.000 euros. Amics des de petits, han compartit sempre aficions gastronòmiques i fins i tot van arribar a elaborar plegats “l’aigua de Sant Pere” per la festa major de Sant Pere de Riudebitlles, el seu poble. Malgrat això, l’un desconeixia les habilitats de l’altre dins l’univers del món dels vins i van decidir unir-se, entrenar formant part d’un grup de tast del Penedès i inscriure’s.

Joan Munné, enòleg i sommelier, assegura que admira “la sensibilitat per les aromes i els sabors de l’Àlex”. En Peris, per la seva banda, creu que ell és “un afortunat” i que en Munné és realment “un crack en això del vi”. Es clar, Àlex Peris López és el propietari d’Olives Blai Peris i es dedica clarament a un altre sector, però assegura que sent igualment una fascinació per aquest sentit tan delicat degut a que “la vista i l’oïda necessiten un filtre, però l’olor va directa al cervell”.

Prèviament al concurs per parelles, tots dos opinàven que l’objectiu principal de participar-hi era divertir-se. Al final, gràcies al seu enginy van sortir guanyant. Resulta que lliurar-se dels nervis i jugar-se-la a endevinar els vins posant sobre la taula la intuició i els coneixements adquirits, segons deien, és el que els va col·locar en la primera posició del pòdium. “Dels 7 vins, vam encertar zona i anyada i varietat de tres. De la resta, res. Per tant només un 30 i tant per cent és encert…” confessàven amb simpatia.

Ara els toca celebrar la victòria amb la gent del poble i, en general, amb tots aquells que valoren el vi. Després ja meditaran si es tornaran a presentar junts a la propera edició del tast per parelles de Vila Viniteca, la qual tindrà lloc a Barcelona la primavera de 2020.

Des d’aqui, la nostra enhorabona!

Text i fotografia: GASTROTALKERS.CAT