El Palau Pedralbes de Barcelona ha acollit aquest dimecres la celebració de la Nit del Gourmet Català, que en la seva quarta edició ha demostrat que el sector viu un dels seus millors moments en innovació i qualitat.

 

Des del 2015, la IV Nit del Gourmet Català ha aplegat a productors i elaboradors, empresaris i restauradors, xefs i personalitats del món de la gastronomia catalana. I és que, l’esdeveniment ja s’ha consolidat i s’ha convertit en “la gran festa anual del producte gourmet català”. La gala, presentada pel periodista i actor Queco Novell, ha estat presidida per la Molt Honorable Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà i Roura.

 

L’esdeveniment, com ja és habitual, ha servit per a la presentació oficial de les novetats dels socis de Catalonia Gourmet. Àngel Velasco, president del Clúster, ha recordat que la IV Nit Gourmet Català consolida l’acte com a referent del sector amb una mitjana de 400 assistents les tres primeres edicions.

 

En aquesta edició hem destacat les novetats dels socis de Catalonia Gourmet, i hem posat en relleu que el sector gourmet està contínuament innovant en producte, packaging i estratègia comercial, per tal de donar resposta a les demandes canviants dels consumidors, el mercat bio, la tendència healthy, etc.

 

Premis a la Innovació, a la Trajectòria, a la Internacionalització, i nous Premis al Producte Tradicional i al Producte Innovador:

Un any més, la part més esperada de la Nit va ser el lliurament dels guardons, especialment el Premi Gourmet Català de l’Any, que va entregar la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, al xef Nandu Jubany (1 estrella Michelin). El cuiner i empresari va agrair aquesta distinció perquè reforça el seu lligam amb els productes catalans.

 

D’altra banda, també es va fer entrega de la resta de guardons impulsats pel Clúster. El Premi a la Trajectòria Empresarial, que reconeix les trajectòries més llargues i destacades per a la seva contribució dins del sector del producte d’alimentació de qualitat a Catalunya, ha estat per a Embotits Salgot, que celebra enguany el seu 90è aniversari.

 

El Premi al Creixement Empresarial en Innovació, per a La Granja Foods, per a la seva contínua aposta per la innovació que l’ha portat a un gran augment de la facturació i de la seva capacitat productiva.

 

El Premi al Creixement Empresarial Internacionalització, per a Clos Figueras, per la seva llarga trajectòria de més de quatre dècades portant els seus vins arreu fins a estar presents en 55 països.

 

Així mateix, enguany s’han estrenat dues noves categories: el Premi al Producte Tradicional 2018, que ha rebut Casa Riera Ordeix per la seva Llonganissa de Vic, ja que mai ha deixat el seu esperit fundacional, donant a conèixer arreu del món un producte tan arrelat a la nostra terra; i el Premi al Producte Innovador 2018, que ha recollit l’equip de la marca Snackissimo, per crear un proposta de snack healthy i gourmet.