Des del Clúster Gourmet de Catalunya hem organitzat, al nostre showroom de Vins&Co Catalonia Gourmet del C/ Aribau, 177 de Barcelona, el primer workshop de co-creació sobre transformació digital, comerç electrònic i innovació.

 

La sessió de co-creació ha estat coordinada i dirigida per en Javier Batanero, expert en transformació digital, director general de Dime Network i responsable de l’àrea de programes digitals de ESIC.

 

A més, hem comptat amb la participació d’Anna Busquets i Tessa Schwartzmann, dues grans expertes en gestió de processos de co-creació, que han guiat als diferents equips cap a la obtenció de resultats concrets i fàcilment implementables en les seves empreses i projectes.

 

A la sessió pràctica, hem fet servir metodologies dinàmiques i àgils, principalment el Design Thinking, que afavoreixen la creació de noves idees i fomenta l’intra-emprenedoria i la innovació.

 

L’estructura del workshop està pensada perquè tingui un alt grau d’implicació dels participants, és per això que a l’inici de la sessió hem realizat una breu xerrada inspiradora, motivacional, enfocada a les possibles millores que hi ha dins del món gourmet.

 

A continuació, hem distribuït als participants en dos equips multidisciplinaris, en funció de les seves característiques i de les empreses, amb l’objectiu que es fomentés la participació amb l’aparició de possibles sinergies de col·laboració i networking.

 

Durant la sessió, cada grup ha tingut tres hores i mitja per co-crear la millor solució adaptada als dos reptes que s’han plantejat: com utilitzar les eines digitals per a incrementar les meves vendes? (E-commerce, market places, venda a  través de les xarxes socials), i com utilitzar les eines digitals per a co-crear amb el client i el canal.

 

Guiats pels nostres consultors, les seves solucions s’han presentat a la resta de participants abans de finalitzar la sessió donant així l’oportunitat de tenir un valuós feedback sobre la seva possible implementació.

 

 

Amb el suport de: