Mas Gourmets ha llançat un projecte pilot a Xangai per testar la seva entrada al mercat xinès.

 

Durant la darrera setmana, en plena Nanjing Road, l’avinguda comercial més popular de la ciutat, la companyia ha obert un córner dins d’un dels establiments de la cadena Laifang, dedicats a la venda de les denominades llaminadures xineses (fetes bàsicament amb carns curades i adobats).

 

El full de ruta del projecte xinès de Mas Gourmets, en diverses etapes, preveu una primera fase de tres botigues; si es compleixen les expectatives, la següent fase inclou una joint venture amb el soci xinès i l’obertura de fins a 50 espais propis, tots a Xangai.

 

El projecte consisteix a traslladar a Xangai el concepte de degustació gurmet que Mas Gourmets ha desenvolupat en alguns dels seus establiments a Catalunya i Madrid, anant fins i tot més enllà amb algunes propostes cuinades.

 

Durant la setmana de test, han ofert una varietat de fins a sis plats que fusionen la seva especialitat, l’embotit, amb propostes locals, amb plats com el chips&ham o el poke d’arròs amb ou escumat, pernil i tòfona.

 

Si Mas passa la prova de finals de mes, l’acord té previst l’obertura d’un espai estable en una de les botigues de la cadena xinesa, també ubicada a Nanjing Road i, posteriorment, tres establiments més.

 

L’empresa familiar va ser fundada el 1945, i ara és una cadena de productes gurmet que preveu assolir les 15 botigues el primer semestre del 2018.

 

La recerca d’un mercat internacional per exportar el seu model de negoci ha estat un dels principals objectius. Part de l’estratègia de la companyia per arribar a noves destinacions ha estat renovar la imatge de marca, que ha passat de Mas Gourmets a Mas Food Lovers, i que s’està implantant actualment a la seva cadena de botigues a Barcelona i Madrid.

 

La companyia, que té fins a quatre establiments al mercat de la Boqueria, va tancar l’any amb 13 establiments i unes vendes pròximes als 13 milions d’euros, similars a les de l’any passat. En total, disposa d’una plantilla de 65 treballadors.

 

La companyia, que factura 13 milions d’euros, preveu arribar a 15 botigues el primer trimestre de l’any.

 

 

Text: LAVANGUARDIA.COM

Fotografia: MAS GOURMETS