Ahir, dilluns 16 d’octubre, vam celebrar la III Nit del Gourmet Català, un punt de trobada de referència del sector a Catalunya.

 

El Palau de Pedralbes va acollir aquesta festa del producte gurmet català, per on van passar desenes de convidats, entre representants de retail i de la restauració gurmet, així com compradors i operadors internacionals provinents d’Itàlia, Hong Kong, Austràlia i el Japó.

 

L’esdeveniment representa pels socis de Catalonia Gourmet una oportunitat per mostrar les seves novetats i tastar-les.

 

Àngel Velasco, president del Clúster, va recordar que “la III Nit Gourmet Català representa la consolidació d’aquest acte anual del Clúster Gourmet de Catalunya. Per a nosaltres, rebre any rere any el suport de la Generalitat i de cuiners reconeguts, ens enorgulleix i ens anima a seguir en la nostra voluntat de contribuir a la promoció del producte i el negoci del nostre sector”.

 

De fet, una de les parts més esperades de l’acte cada any és el lliurament del Premi Gourmet Català de l’Any, així com els Premis a la Trajectòria, al Creixement Empresarial en Innovació i Internacionalització.

 

Enguany, la xef Carme Ruscalleda (7 estrelles Michelin) ha estat l’escollida per rebre el Premi Gourmet Català de l’Any, guardó que rep en reconeixement a l’estima i a la promoció del producte català.

 

La cuinera va recollir el guardó i va agrair en nom de tot el seu equip aquesta distinció i va recordar que “el juliol del 2018 complirem 30 anys al capdavant del projecte professional que vam emprendre jo mateixa amb en Toni Balam. En aquell moment ens hi va empènyer un esperit emprenedor i creatiu i la voluntat de créixer i evolucionar, els mateixos motors que avui ens fan treballar dia a dia”.

 

D’altra banda, el Premi a la Trajectòria Empresarial ha estat per a Joaquim Trias, de Galetes Trias; el Premi al Creixement Empresarial en Innovació, per a Patatas Torres; i el Premi al Creixement Empresarial en Internacionalització per a l’empresa Can Bech.

 

A TV3 es van fer ressò de la III Nit del Gourmet Català que va tenir lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona. Pots veure el vídeo sencer clickant en aquest enllaç: goo.gl/xfY3va