El “Suplement Gourmets” de El Periódico es fa ressò de tota la feina i activitats que desenvolupem al llarg de l’any des del Clúster Gourmet de Catalunya.

 

Amb una facturació agregada de 387 milions d’euros, a Catalonia Gourmet representem prop del 50% de la facturació total del sector (estimada en 800 milions d’euros). Som una família de 50 entitats, entre les quals hi ha elaboradors de productes i representants de la resta de la cadena de valor.

 

Treballem conjuntament per identificar els reptes del sector i desenvolupar estratègies que ens permetin afrontar millor aquests desafiaments.

 

Per al nostre sector, un dels reptes principals és fer un producte de qualitat amb un valor afegit diferenciat i que sigui percebut per un consumidor cada vegada més exigent, més ben informat i que busca en el que compra una història, un origen.

 

Dins dels projectes de promoció del Clúster, hem posat en marxa el nostre Blog “Catalonia Gourmet Market” www.blog.cataloniagourmetmarket.cat.

 

Descobriràs consells gastronòmics, visites turístiques i culinàries i un ampli ventall de productes gourmet del territori català.

 

Alguns d’aquests aliments són: les millors varietats catalanes de fruits secs ecològics de Paño Fruits, o un clàssic dels mercats com són les Coques de Perafita del Forn Franquesa.

 

També l’aigua d’esperit volcànic de Sant Aniol, les catànies i la xocolata feta a casa de Bombons Cudié, i la textura i el gust de Patates Torres.

 

cluster

 

Text i fotografia: SUPLEMENT GOURMETS “EL PERIÓDICO”