Divendres 31 de Març, es va organitzar a ACCIÓ el I INTERCLUSTER CLUSTER AINS NUTRICIÓ I SALUT I GOURMET amb un total de 22 participants d’ambdós clusters, incloent elaboradors de productes, universitats i centres de recerca, fabricants d’ingredients i consultories en Nutrició i Salut.

 

L’objectiu de la sessió va ser doble. Primer el de compartir amb els assistents les Tendències actuals en Alimentació, Nutrició i Salut (presentació feta per AINS) i presentar un cas d’empresa i producte enfocat en aquest àmbit (DIABALANCE de CALIDAD PASCUAL www.diabalance.com).

 

Segon el de la posada en comú dels reptes que tenen les empreses elaboradores de productes alimentació gourmet en l’àmbit de la Nutrició i Salut i la recerca, amb l’ajuda dels socis de AINS, de possibles respostes i vies de col·laboració.

 

De la sessió es van treure vàries conclusions al voltant de la necessitat de:

 

  • Trencar mites en Alimentació i explicar al consumidor el valor dels ingredients utilitzats en els productes naturals gourmet.

 

  • Repte de l’etiquetatge alimentari on és clau indicar, no només els exigits per la regulació, sinó també els valors positius.

 

  • Tendència creixent cap al “SIN” i el repte per l’elaborador de buscar ingredients alternatius.

 

Sembla que s’obren vies de possibles col·laboracions futures entre els dos clústers i les seves empreses. Per part dels dos clústers es farà una acció de seguiment per a confirmar aquest interès.

Un zoom cap a la nutrició i salut

 

I InterCluster - Cluster AINS Nutrició i Salut i Gourmet 2017