Any rere any, els formatges d’Osona continúen convencent els paladars del selecte jurat dels World Cheese Awards, l’autèntic campionat del món de l’especialitat, al qual concorren prop de 3.000 formatges procedents d’una trentena de països. Els resultats es van donar a conèixer en una gala celebrada a Sant Sebastià, al País Basc.

 

Per tercer any consecutiu, la firma Betara, d’Olost, s’ha convertit en la formatgeria catalana més premiada. Al recollir cinc metalls, igualant el seu propi rècord de fa dos anys, tot i que aquesta vegada amb tres ors, més una plata i un bronze.

 

Les medalles d’or van ser pel formatge de cabra amb llet crua, el formatge de cabra farcellet pasteuritzat i el de vaca ecològic-orgànic. La plata, pel formatge de cabra amb romaní pasteuritzat, i el bronze, pel de vaca pasteuritzat.

 

Betara ha recollit guardons cada any que s’ha presentat, des del 2010.

 

Betara World Chesse Awards 2016_Web 2

Text: EL9NOU.CAT