L’escudella i carn d’olla és el plat que ha rebut més vots en el concurs organitzat per la revista Cuina. Aquest proposta gastronòmica tradicional ha quedat en primera posició en una votació molt renyida en la que ha obtingut 5.127 vots, només 62 més que el pa amb tomàquet, que ha quedat en segon lloc.

L’escudella, un plat apadrinat pel xef Joan Roca, ha estat escollida entre 20 propostes seleccionades per un comitè d’experts format per la xef Carme Ruscalleda, el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, el codirector de Fòrum Gastronòmic, Pep Palau, i el director de la revista Cuina, Josep Sucarrats. Els 20 plats finalistes representen la tradició culinària catalana i la singularitat del nostre receptari.

El Plat Favorit s’ha donat a conèixer en el marc del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

escudella