25 empreses catalanes han mantingut 150 reunions amb 15 importadors i distribuïdors coreans, mexicans i polonesos per diversificar exportacions. La jornada, organitzada per les oficines d’Acció a Seül, Ciutat de Mèxic i Varsòvia en el marc del Fòrum Gastronòmic, ha comptat amb la col·laboració del Clúster Catalonia Gourmet.

L’objectiu dels tastos i les reunions és que les empreses catalanes impulsin i diversifiquin les seves vendes a l’exterior tancant acords amb importadors estrangers. D’aquesta manera, les 25 empreses catalanes poden intensificar la seva expansió cap a aquests tres països.

Els 15 importadors estrangers distribueixen els productes a grans magatzems, botigues especialitzades o al sector de la restauració en els seus països. Les exportacions catalanes del sector de l’alimentació han crescut un 37% a Mèxic, un 22,4% a Polònia i un 0,6% a Corea del Sud durant l’any 2015. Amb un 11,7% del total d’exportacions catalanes, el sector de l’alimentació i les begudes va vendre l’any passat a l’exterior per valor de 7.476 milions d’euros i es situa com el tercer sector més exportador de Catalunya, registrant un creixement del 7,3%.

Podeu consultar la notícia completa fent clic aquí.

importadors-mexicans