Els treballadors de La Fageda participaran en un espectacle de la Fura dels Baus en el marc del festival Lluèrnia, que se celebrarà a Olot el proper 12 d’octubre.

Del centenar de treballadors que participaran en aquest espectacle, 42 formaran una xarxa humana que s’aixecarà a 40 metres d’alçada mitjançant una grua de grans proporcions.

L’espectacle, anomenat “Dreams”, ha estat creat per la Fura del Baus a partir de la seva experiència als Jocs Paralímpics de Londres del 2012 i està adaptat per a persones amb discapacitat.

L’objectiu és potenciar el treball en equip entre les persones amb necessitat de suport i els seus educadors, establint un vincle emocional i de proximitat, a través de les coreografies aèries.

La Fageda és una cooperativa catalana d’iniciativa social sense ànim de lucre que té com a finalitat la integració laboral de les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs. Les activitats productives de la cooperativa són: una granja de vaques per a la producció de llet, la planta d’elaboració de productes làctics, una secció de jardineria, la planta d’elaboració de gelats, l’horticultura i elaboració de melmelades. Les melmelades per a maridatges “La Fageda” estan elaborades amb fruites i verdures de qualitat i proximitat. Els 16 sabors que es presenten estan seleccionats per a combinar amb diferents tipus de formatges, carns o peixos, amanides, pastes o arrossos. La seva cocció curta dóna com a resultat una melmelada consistent i amb trossos. La Fageda ha rebut el suport i coneixement de la Fundació Alícia, el centre referent en l’àmbit de la recerca aplicada a la gastronomia.

la-fageda