El control estricte dels porcs, procedents de les millors granges de proximitat, així com el treball en els seus obradors i la situació dels assecadors a la plana de Vic són factors determinants del caràcter de tots els Embotits Salgot.

Els productes curats passen pels assecadors de Seva, a la plana de Vic. Cada producte s’asseca i es cura per separat, per respectar els seus propis requeriments de temps, temperatura i grau d’humitat, que li permetran desenvolupar les seves propietats organolèptiques (colors, aromes, sabors i textures).

Gust i aroma:

– Color vermell intens. En el tall, s’hi observen daus de greix i pebre en gra.
– El lent procés de curació permet que els sabors de la carn dominin per sobre dels condiments, que desprenen la seva aroma en el moment del tall.

Suggeriments i maridatges:

– Es recomana degustar-la tot just després de tallar-la. El pa de molla densa n’és un bon acompanyant.
– Tallada en rodanxes fines, també pot acompanyar una amanida de canonges amb oli d’oliva verge extra, sal fina rosa de la Himàlaia i vinagre de moscatell.
– Combinat amb xips de carxofa i maridat amb vi ranci.
– Ideal per maridar amb multitud de vins, des d’un Olorós de Xerès com a aperitiu fins a negres joves frescos.

Embotits Salgot els desitja unes Bones Festes!