Clos Figueras està situat al mateix poble de Gratallops (DOQ Priorat). El celler és molt funcional i d’una sola planta on es fermenta i s’elaboren els vins que posteriorment passaran per criança durant més d’un any en una antiga cava de maó i de volta típicament catalana. La temperatura i la humitat natural de la cava són excepcionals per a la criança en roure francès dels vins de Clos Figueres.

La propietat Clos Figueras compta amb 18 hectàrees, de les quals unes 12 estan cultivades amb les varietats garnatxa, carinyena, syrah, cabernet sauvignon, monastrell, viognier, garnatxa blanca i chenin blanc. De manera experimental, s’han cultivat unes ceps de la varietat Touriga nacional, ja que el terreny és similar al del Duero portuguès. Alguns dels ceps de garnatxa i carinyena tenen més de 60 anys i la finca es troba en un enclavament amb un microclima excepcional.

Al celler elaboren els vins: Clos Figueres, Font de la Figuera Blanc i negre i Serras del Priorat.

Font de la Figuera Tinto

Composició Varietal: 60% Garnatxa, 10% Carinyena, 30% Syrah, mourvèdre and Cabernet Sauvignon.

Edat mitjana de les Vides: 11-14 anys

Vinificació i criança: 
El raïm es verema i recull en caixes de 20 kg. En entrar al celler es seleccionen els millors raïms en una taula de selecció. Fermentació en dipòsits d’acer de 2500 litres a una temperatura controlada “pigeage” diari. Després de la fermentació, ve la maceració durant dues setmanes. El vi madura en barrils de roure francès de 300 i 500 litres durant 12 mesos més. Són barrils de segon any. Lleugera filtració abans de l’embotellat.

Potencial d’envelliment: de 10 a 12 anys.

Clos Figueres els desitja unes Bones Festes!