Benfumat, SA fundada a Barcelona l’any 1982. María Vidal, dona de negocis i propietaria de les botigues i restaurants del Grupo Semon tenia la necessitat de trobar un salmó fumat diferent, d’una qualitat exclusiva. Així va ser com va nèixer Benfumat, amb el pròposit de subministrar els seus productes fumats exclusivament als establiments del Grupo Semon.

Benfumat, és una empresa de caràcter familiar. Des dels seus inicis a començament de la dècada dels vuitanta, Benfumat ha establert com a eix de la seva filosofia d’empresa la preservació de les tradicions antigues del fumat juntament amb la tecnologia més avançada.

La filosofia de l’empresa es pot definir en tres paraules: Tradició, Innovació i Qualitat, és a dir, la millor matèria primera juntament amb una elaboració totalment artesanal és la base de l’empresa. Benfumat disposa de la tecnologia més avançada i moderna en totes les instal·lacions, com també d’un equip humà especialitzat. 

Les millors condicions sanitàries estan garantides mitjançant controls higiènics constants i rigorosos, fins i tot més avançats i minuciosos del que preveu la legislació vigent.La seu de Benfumat, ubicada a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), en 2.500 m² de superficie i 51 treballadors, a més disposa d’una delegació al centre de Madrid des d’on s’ofereix el servei a tota la zona centre.

Un dels factors diferenciats de Benfumat és la varietat de la gama de fumats ja que a més del salmó fumat també bacallà, tonyina, truita, peix espasa o ànguila. Existeixen diverses varietats de salmó, però Benfumat treballa exclusivament amb les que provenen de Noruega i Alaska, que són considerades com les més selectes del món.


Les últimes novetats de Benfumat són
:

Peix espasa fumat
La seva carn és tova, de color beig. El seu contingut en greix és elevat i el seu sabor intens el fa dominant sobre la resta de peixos fumats. Ofereix una bona sensació residual al paladar. A més en aquesta presentació té un company ideal en l’oli d’oliva verge.

 
Tartare de salmó fumat
Aquesta preparació té com a base els lloms centrals de salmó Benfumat finament picat i amanit amb una barreja d’herbes aromàtiques.

Salmó fumat llom 200 grams
El salmó fumat Classic és un salmó de piscifactoria que neix, creix i viu en condicions idònies, estant sotmès a rigorosos controls de qualitat. En aquesta porció trobem la part del llom superior que és coneguda per ser la zona menys greixosa i de textura més ferma.

Més informació a: Benfumat