L’any 1928, Antoni Salgot va crear una petita empresa d’embotits en una casa de la Plaça Major d’Aiguafreda, que encara avui es manté com a obrador. En aquesta localitat als peus del massís del Montseny van sorgir els primers productes, amb una identitat ja ben definida i d’alta qualitat gràcies a la formació rebuda per Antoni Salgot de la mà de mestres xarcuters de la Cerdanya.

El seu esperit d’innovació i creixement el portaren a adquirir, ja el 1929, les primeres cambres frigorífiques automàtiques als Estats Units, fet molt important en els processos d’elaboració i conservació dels productes. Aquell mateix any, els embotits Salgot van formar part dels menús que es van servir durant l’Exposició Universal de Barcelona.

Entre moltes altres aportacions, Antoni Salgot va contribuir a introduïr a Catalunya una raça de porc provinent d’Anglaterra anomenada Large-White, tot un salt qualitatiu per als productes Salgot.

Pere Salgot, fill d’Antoni i vinculat a l’empresa des de ben jove, se’n féu càrrec l’any 1964 i inicià la tasca d’expansió i posicionament de la marca en el mercat. La millora constant de la qualitat fou un dels seus reptes vitals, així com la consolidació definitiva de Salgot com a marca d’embotits d’alta gamma, amb presència en les millors xarcuteries del país.

Pere Salgot fou cofundador de la D.O. Botifarra Catalana, impulsor i més tard president de la Federació Catalana d’Indústries de la Carn i promotor de la IGP Llonganissa de Vic.

L’empenta de Pere Salgot comportà canvis importants en els sistemes d’elaboració: nous processos, noves receptes… que no trigaren a rebre el reconeixement de la societat, en forma de guardons com la Medalla d’Or de l’Agricultura Catalana. 
L’herència de Pere Salgot es manté avui en el prestigi de la marca, que ja s’ha convertit en tot un referent.

Més informació a: www.salgot.com