Els inicis d’Alemany es situen a finals del 1800, quan la Sra. Mundeta, inicia la fabricació artesanal d’una mena de caramel fet amb mel i sucre. Posterioment amb l’incorporació dels fruïts secs, inicia la fabricació dels torrons, destacant-se ben aviat de la resta d’artesans de les comarques veïnes, pel fet d’elaborar la pasta extraordinàriament blanca, fet que encara avui els distingeix.

Paral·lelament, en aquells moments, anys 30, el sr. Miquel Alemany i Boix , inicia també la producció de mel amb les novedoses arnes movilistes, que permetien amb menys esforç, augmentar considerablement la producció de mel.

El volum de mel que comercialitzava va anar creixent, fins que el seu fill, en Miquel Alemany i Hospital, instal·lar als anys 70 l’envasadora, que permetia introduïr-se en al mercat amb una marca propia i ampliar la fabricació de torrons. L’empresa passa d’un àmbit purament comarcal a vendre a Catalunya

Al cap dels anys en Ferran Alemany, cinquena generació i fill de Miquel Alemany, s’inicia a l’empresa on li ensenyen l’ofici i la passió per la mel. Recorda que el primer producte que van elaborar llavors va ser els torrons d’avellana i la mel de romaní.

Actualment elaboren una gran gamma de mels, monoflorals, gourmet, salut, especialitats,.. totes amb un valor afegit que les fa diferents unes de les altres. Els mesos precedents al Nadal elaboren torrons artesans, amb ingredients de la més alta qualitat amb fruits secs del territori de les millors varietats. I caramels de mel amb diferents essències, eucaliptus, menta, regalèssia, etc.

Ens explica en Ferran que actualment exporten a França, Regne Unit, Andorra, Alemania. En aquests moments el producte que valoren més a l’extranger és la mel monoflorals, taronger, farigola,.. però creuen que en un futur serà la mel amb valor afegit, mel amb pell de taronja, mel amb crema d’avellana, mel amb fruits secs,…

A la foto, el sr.Miquel Alemany amb els dos fills Ferran i German.

Més informació a: http://www.alemany.com