El control estricte dels porcs, procedents de les millors granges de proximitat, així com el treball en els seus obradors i la situació dels assecadors a la plana de Vic són factors determinants del caràcter de tots els embotits Salgot.

La selecció de la raça dels porcs i l’ús de les parts més nobles de l’animal fan que les seves receptes tinguin una base excel·lent.
El caràcter de cada embotit ve donat per una sèrie de paràmetres i matisos que s’assoleixen durant els processos d’elaboració, i que es diferencien segons si el producte final és fresc, cuit o curat.

Els productes curats passen pels assecadors de Seva, a la plana de Vic. Cada producte s’asseca i es cura per separat, per respectar els seus propis requeriments de temps, temperatura i grau d’humitat, que li permetran desenvolupar les seves propietats organolèptiques (colors, aromes, sabors i textures).

 

LLaminets de fuet


– Racions individuals de fuet, per menjar d’una mossegada.
– Tall de color granat molt viu i flora discreta.

Gust i aroma:
– Són rics en espècies però, a causa del seu temps d’assecat, el sabor es manté suau.

Suggeriments i maridatges:
– L’aperitiu ideal acompanyat amb tomàquets secs o grans de raïm.
– També en broqueta, intercalat amb tomàquets cherry i raïm.
– Com a decoració de plats o acompanyament d’amanides.
– Combina perfectament amb el vi blanc, amb el rosat d’agulla i, especialment, amb vins de Garnatxa blanca de la Terra Alta.

Més informació a: www.salgot.com