Ramon Berengueras es la segona generación de l’empresa familiar Betara, dedicada a l’elaboració de formatges d’ovella cabra i vaca. L’any 1992 la familia Berengueras, una familia treballadora i agregada a la terra catalana i dedicada a la vida de pagès decideix comercialitzar productes catalans, van començar llavors amb plena dedicació amb l’entorn dels formatges i productes elaborats de manera més tradicional i artesà.

Ramon Berengueres va iniciar-se a l’empresa quan tenia 20 anys i ens explica que l’ofici li va ensenyar el seu pare, també recorda que el primer producte que van elaborar va ser el formatge de cabra de la cervesa.

Actualment elaboren una gran varietat de formatges de llet d’ovella, de cabra, de vaca, madurats amb llet crua, ecològics,… d’entre tots ells, el producte estrella de Betara i el que ha obtingut la medalla d’or al World Chesse Awards 2010 es el Formatge de Cabra.

Ens explica el Sr. Berengueres que exporten a Europa però sobretat els formatge de cabra i l’ecològic.

Betara ha arribat als 20 anys de vida amb la mateixa il·lusió que el primer dia, amb unes prespectives de futur molt encoratjadores i amb la mirada posada al mercat internacional, ja que els seus productes han estat premiats a nivell mundial.

Més informació de Betara a: www.betara.cat

Fotografia: Ramon Berengueras pare i Ramon Berengueras fill