CATALONIA GOURMET es va presentar als mitjans de comunicació el mes de Maig passat per a donar a conèixer la iniciativa del Clúster Català d’Elaboradors de Productes Gourmet per a la promoció conjunta del producte gourmet català. Amb aquesta marca, les empreses que són membres del Clúster volen posicionar els seus productes principalment a nivell internacional en resposta al repte comú de l’entrada dels seus productes als mercats exteriors.

El Clúster Català d’Elaboradors de Productes Gourmet també treballa per al creixement del sector gourmet representat per aquestes empreses en projectes de venda conjunta, d’arribada a nous consumidors com són el turista gastronòmic, de col·laboració amb altres sectors (moda, tèxtil, il·luminació, moble) que són sinònims de qualitat superior i de innovació a Catalunya.